Cím: 1054 Budapest, Szemere utca 19. VI. em. 1. ajtó

Miért alakul ki az ínhüvelygyulladás, és hogyan szabadulj meg tőle?

Miért alakul ki az ínhüvelygyulladás, és hogyan szabadulj meg tőle?

Az ínhüvelygyulladás az inakat alagútszerűen beburkoló ínhüvely fájdalommal, húzódással, súlyosabb esetben hóropogásszerű dörzsölő érzéssel és hanggal kísért állapota.

Az ínhüvelygyulladás kialakulásának leggyakoribb oka a monoton, folyamatosan ismétlődő mozdulatok, pl. a gépelés, a telefon vagy a játékkonzol nyomkodása, rendszeresen ismétlődő mozdulatokból álló házimunka vagy komolyabb fizikai igénybevétel. Például képzeld el, hogy egy szenvedélyes teniszező vagy, aki hirtelen fájdalmat érzel a csuklódban minden alkalommal,  amikor ütést indítasz. Ez a fájdalom nem csak a sportolást, hanem a szabadidős tevékenységeket és a mindennapi életedet is megnehezíti, mint pl. egy csésze kávé kézbevétele, az autóvezetés vagy a bevásárlás. Ilyen esetekben nagy valószínűséggel ínhüvelygyulladásról beszélünk. Szerencsére létezik hatékony terápiás módszer a gyógyulás érdekében: az ANF terápia (ANF Therapy®), így nincs szükség arra, hogy folyamatosan szenvedj a fájdalomtól és korlátozva érezd magad a mindennapi tevékenységek során. 

Az ínhüvelygyulladás tünetei. Te is érintett vagy?

Az ínhüvelygyulladás gyakori rendellenesség, különösen a kézfejeknél, de potenciálisan bármelyik testrészünket érintheti. Úgy is tekinthetünk rá, mint a csukló „teniszkönyökére”, azaz a túlerőltetés által kiváltott gyulladásos megbetegedésre. Ezért is különösen fontos, hogy ha ínhüvelygyulladásod van, mielőbb célzott és hatékony kezelést kapj.

Ínhüvelygyulladás

Ínhüvelygyulladás állhat a háttérben a következő tünetek esetén 

 • ínhüvely duzzanat és feszülés, esetleg bőrpír az adott területen
 • fájdalom és égő érzés az érintett ízület környékén
 • az érintett ízület mozgáspályájának beszűkülése
 • roppanó, súlyosabb esetben hóropogásszerű hang a gyulladt ínhüvely által érintett ízület felett
 • súlyos, illetve akut esetben magas láz

A betegség kialakulásának okai

Az ínhüvelygyulladás alapvetően két okra vezethető vissza:

 • Leggyakrabban a monoton, folyamatosan ismétlődő mozgás váltja ki – lassan alakul ki, és kezeletlenül krónikussá válhat.
 • Fertőzés (pl. szúrás okozta seb) vagy környező szöveti gyulladás ínhüvelyre történő átterjedése okozza – hirtelen, akut módon jelentkezik.

Ha szeretnéd megelőzni a betegség kialakulását, kerüld a túl sokáig tartó egyoldalú tevékenységeket. Ha pl. gépelsz, időről időre tarts pihenőt, és közben mozgasd át az ujjaidat és a kézfejedet. Ugyanez a helyzet akkor is, ha fát vágsz vagy épp ablakot pucolsz. A lényeg, hogy törd meg a monotonitást és jól mozgasd át az érintett területeket.

Az ínhüvelygyulladás kezelése a Personal Bestnél

A Personal Best Mozgásszervi Rendelőben az akut és a krónikus ínhüvelygyulladás kezelésére – amennyiben nincs kizáró ok – személyre szabott ANF terápiát (ANF Therapy®) alkalmazzuk. Az ANF terápiával szakembereink jelentős eredményeket érnek el a különböző csont-, ízületi és izomproblémákkal, valamint ínhüvelygyulladással hozzánk forduló pácienseknél a fájdalom és a gyulladás enyhítésében, illetve megszüntetésében.  

Ehhez első lépésként egy komplex csont, ízületi és izom állapotfelmérést végzünk, a probléma azonosítása érdekében, ami magába foglalja az anamnézist (a kórtörténet felvételét), a fizikális (kézi) vizsgálatot, és szükség esetén képalkotó, illetve laborvizsgálatokra is javaslatot teszünk.

Ínhüvelygyulladás kezelése

Az ínhüvelygyulladás azonosítása általában egyszerűbb, mint más mozgásszervi problémáké. Szakembereink számára hamar egyértelművé válik, ha a fájdalom és a gyulladás a túlterhelés vagy a monoton ismétlődő mozdulatok eredménye. Ezért az ínhüvelygyulladás pontos okának ismeretében, a kezelési terv felállítása is gyorsan és hatékonyan történik, minden esetben a páciens állapota és a gyulladás súlyossága alapján. A fájdalom lehet akut (pl. sérülés miatt) vagy krónikus (hosszú ideje tartó vagy időszakosan visszatérő), ezért a kezelési módszertan, illetve a gyógyulási idő eltérő.

Az ANF Terápia alkalmazása során, a tartós eredmény elérése érdekében fontos, hogy pontosan betartsd a szakember által javasolt kezelési tervet, megfelelően kövesd a terápiás javaslatokat és végig csináld a kezelést. Ugyanúgy alkalmas derékfájás, isiász, csípőfájdalom és teniszkönyök kezelésére is.

Akut ínhüvelygyulladás kezelése ANF Terápiával

Akut fájdalom esetén a szervezet 90-95%-ban reagál az ANF Terápiára. A pácienseink többsége már a kezelés első 10 percében jelentős fájdalomcsillapítást tapasztal. Az ANF terápia alkalmazása azért előnyös az akut ínhüvelygyulladás esetén, mert elősegíti a gyors regenerációt és csökkenti a gyulladást, ami hozzájárul a fájdalom enyhítéséhez. 

Akut ínhüvelygyulladás esetén az ANF terápia (ANF Therapy®) célja a gyors (akár 10 percen belüli) fájdalomcsillapítás, és a gyulladás csökkentése.

Itt fontos megjegyezni, hogy bár az akut fájdalom gyorsan csillapítható, a teljes gyógyulás érdekében a terápiát nem szabad megszakítani a fájdalom megszűnése után. Minden kezelés alkalmával egy újabb rövid kontroll állapotfelmérés történik, és ha a szakember úgy ítéli meg, hogy a gyógyulási folyamat még nem teljes, további kezelésekre van szükség.

Krónikus ínhüvelygyulladás kezelése ANF terápiával

Krónikus ínhüvelygyulladás esetén, amikor a probléma hátterében a rendszeres és monoton mozdulatok miatti irritáció és gyulladás okozza a fájdalmat a teljes tünetmentességre 1-2 hónapot is várni kell. Ilyen esetben az ANF terápia (ANF Therapy®) során a fájdalom felerősödhet a gyulladás pedig fellángolhat. Ez a terápia része, azt jelzi, hogy a szervezet és az immunrendszer reagál a kezelésre, ezért nem szabad megijedni tőle, ez a teljes folyamat része.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a szakembereink csak akkor javasolják számodra az ANF terápiát (ANF Therapy®), vagy egyéb kezelési módszert, ha úgy ítélik meg, hogy az valóban hozzájárul a gyógyulásodhoz. Ezt az első alkalommal végzett komplex állapotfelmérés eredményei alapján tudjuk pontosan megítélni.

Krónikus fájdalom és gyulladás esetén fontos, hogy ne hagyd abba a terápiát azért, mert nem tapasztalsz azonnali javulást. A hosszú ideje tartó, visszatérő ínhüvelygyulladás esetén gyakran csak hetekkel vagy hónapokkal később tapasztalható a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatás. A teljes gyógyulás érdekében elengedhetetlen, hogy kitartó és türelmes legyél és végigcsináld a terápiát. 

Az ANF terápiát (ANF Therapy®) gyakran alkalmazzuk a krónikus ínhüvelygyulladás kezelésében, mert képes felgyorsítani a szervezet regenerációs folyamatait, csökkenteni a gyulladást és elősegíteni a sérült szövetek normál működésének helyreállítását.

Akut ínhüvelygyulladás kezelése

A krónikus ínhüvelygyulladás hatékony kezelése komplex és hosszú távú stratégiát igényel, ami magába foglalja az ANF terápiás alkalmakat és a szakembereink által adott gyakorlati útmutatásokat is. Szakembereink javaslatokat tesznek arra, hogyan módodítsd bizonyos tevékenységeidet és mozdulataidat az érintett inak terhelésének csökkentése érdekében.

Amit még tudnod kell az ANF terápiával történő kezelésről

 • A terapeutáink csak akkor alkalmazzák nálad az ANF terápiát, ha megbizonyosodtak arról, hogy ez a legmegfelelőbb módszer az adott probléma kezelésére. 
 • Figyelem, az ANF terápia (ANF Therapy®) NEM KOMBINÁLHATÓ lökéshullám, ultrahang, mágnes, elektroterápiás és egyéb fizikoterápiás módszerekkel! A pontos részletekről és okokról a szakembereink tájékoztatnak az állapotfelmérés során.
 • Amíg fent vannak az ANF eszközök (korongok) kérjük kerüld az RTG, MR, CT alkalmazását az érintett területen. Ha a terápia alatt ilyen vizsgálatra van szükséged az ANF korongokat LE KELL VENNI.
 • Az ANF terápia kombinálható olyan fizioterápiás módszerekkel mint a gyógytorna, oszteopátia, manuálterápia, gyógymasszázs, nyirokmasszázs. Bizonyos esetekben javaslatot is teszünk ilyen vagy egyéb kiegészítő terápia alkalmazására.
 • Az ANF kezelések időtartama és gyakorisága nagyban függ a fájdalom és az azt kiváltó probléma súlyosságától, az egyedi reakcióidtól, valamint a kezelés során tapasztalt javulástól. 
 • Bizonyos gyógyszerek alkalmazása esetén a terápia ideje meghosszabbodhat!
 • Szakembereink az ANF korongok felhelyezése előtt minden alkalommal precíz kontroll vizsgálatot végeznek. Ez lehetővé teszi, hogy naprakészen követhessék az aktuális egészségi állapotod, és szükség esetén módosítsanak az ANF korongok felhelyezésén vagy az alkalmazott eszközök típusán. 
ANF terápia
 • Az ANF korongok nem csak egyszerű fájdalomcsillapító tapaszok. Egyedi terápiás céljuk van, ami a különböző egészségügyi problémák specifikus kezelését teszi lehetővé. Jelenleg 160 különböző típusú eszköz (korong) áll rendelkezésre, amelyek mindegyike más és más problémára nyújt megoldást. A rendelőnkben jelenleg, a mozgásszervi problémák kezelésére ebből 52-re van jogosultságunk.
ANF terápia ínhüvelygyulladás
 • Az ANF korongok segítenek a sejtek közötti kommunikáció javításában, a gyulladás csökkentésében, a fájdalom enyhítésében és a test öngyógyító folyamatainak beindításában. 
 • Az ANF terápia (ANF Therapy®) képes kezelni a “láthatatlan” gyulladásokat is, amelyeket képalkotó felvételen nem láthatók.
 • Fontos hogy az ANF Terápia alkalmazása alatt a szervezeted megfelelően hidratált legyen!
 • Az ANF terápia hatékonysága nagymértékben függ az aktív részvételedtől. Tehát a kezelés során (és után is) érdemes betartani a szakember ajánlásait, beleértve az étrendre, a mozgásra és a pihenésre vonatkozó tanácsokat is, hogy a kezelésed eredményes legyen.

Az általunk nyújtott terápia a teljes test állapotának átfogó felméréséről és a kialakult elváltozások, illetve betegségek összefüggés alapú kezeléséről szól. Mert amit vissza lehet fordítani, azt vissza kell fordítani. Szeretnél megszabadulni az ínhüvelygyulladástól? Foglalj időpontot online és keressük meg együtt számodra a valódi megoldást!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Edelényi Balázs

szakmai vezető

“A szakmai ismeretek fejlesztésére elméletben és gyakorlatban is egy élethosszig tartó folyamatként tekintek.”

Edelényi Balázs

Kedvenceink
Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet
Legnépszerűbb szolgáltatásaink

Mi ez az ANF terápia ( ANF Therapy® ) módszer amivel dolgoztok?

Az ANF Therapy® módszer az ANF Therapy® eszközök alkalmazását jelenti a páciensek egészségi állapotának kezelésére szolgáló ANF protokollok kialakításával, melyet 2012-ben alkotott meg Dr. Mikel H-G Hoff, az ANF Therapy® feltalálója és alapítója.

ANF Therapy® módszer, szabadalmaztatott modellszám: U202030252, ES1259974.

Az ANF terápia (ANF Therapy®) célja, hogy  csökkenjen majd teljesen megszűnjön a fájdalom és a duzzanat ( ha van), növekedjen a mozgástartomány, vissza térjen a mozgásszabadság és javuljon az életminőség.

Az ANF terápia ANF Therapy®  nem invazív eszközöket alkalmaz és nem használ tűt ,vegyszert és gyógyszereket. 

 

Az ANF Therapy® kezelés során korong alakú ANF eszközöket használnak, melyeket tapintásos vizsgálat után közvetlenül a bőrre helyez fel az ANF Therapy® módszernek megfelelően képzett szakemberünk.

Az ANF Therapy® célja a sérülések és maximum pár hete tartó  fájdalmak esetén az ANF ez eszközök felhelyézését követően  fájdalom jelentős csökkentése akár 10 percen belül és pár hét alatt teljes eredmény elérése. 

Több hónapja tartó  vagy vissza-visszatérő ún. krónikus fájdalmak fájdalmak esetében cél a fájdalom kiváltó okának megtalálása és megszüntetése. Ilyen esetben jelentős életminőség változás egy kezeléssorozat eredményeként lesz érzékelhető

Pontosan mik ezek az ANF Therapy® korongok?

Az ANF eszköz egy etilén-glikol és tereftálsav polimerizált keverékéből (PET) készült puha, többrétegű, viselhető eszköz, mely rendelkezik egy karbon/kristályos polivinil kompozit anyaggal is, melyet a későbbiekben bizonyos frekvenciákkal töltenek fel/programoznak be különböző sprektrumban.

 

Különböző egészségügyi problémák kezelésére jelenleg 160 különböző típusú eszköz (korong) van használatban. Rendelőnkben, mozgásszervi problémák kezelésére ebből 52-re van jogosultságunk.

A rétegeket az 3M vállalat által előállított bőrbarát ragasztó tartja össze, mely közvetlenül a bőrhöz rögzül.

Az eszköz alapanyaga antibakteriális, vízálló, latexmentes gyógyászati ragasztószalag, melynek bőrön való viseletét az FDA engedélyezte.

 

 

 

 

Pontosan mik ezek az ANF korongok?

Az ANF korong egy etilén-glikol és tereftálsav polimerizált keverékéből (PET) készült puha, többrétegű, viselhető orvostechnikai eszköz, mely rendelkezik egy karbon/kristályos polivinil kompozit anyaggal is, melyet a későbbiekben bizonyos frekvenciákkal töltenek fel különböző sprektrumban.

Különböző egészségügyi problémák kezelésére több mint 160 különböző típusú ANF korong van használatban. 

Mozgásszervi fájdalmak és sérülések kezelésére ebből 52-re van jogosultságunk.

A rétegeket  bőrbarát, ragasztó tartja össze, mely közvetlenül a bőrhöz rögzül.

Az eszköz bőrrel érintkező alapanyaga antibakteriális, vízálló, latexmentes gyógyászati ragasztószalag.

Előnyei: 

A bőrre felhelyezést követően azonnal hat.

Gyulladáscsökkentéstől a fájdalomcsillapításon át, a szöveti regeneráció és mikrokeringés javítására széles spektrumban alkalmazható.  

Fémérzékenyek is viselhetik 

72 órán keresztül folyamatosan hat.

ANF korongok gerincre történő felhelyezés közben
anf-logo

Mi az az ANF Terápia és hogyan segíthet Neked?

Az ANF Terápia (ANF Therapy®) egy innovatív terápiás módszer, amely segít a fájdalom csökkentésében, a sérülések regenerációjában, a mozgásszabadság visszaállításában és az életminőség javításában. 

Hogyan működik?

Gondolj rá úgy, mint egy hangszerre, ami „finomhangolja” az idegrendszert, hogy az gyorsan és hatékonyan enyhítse a fájdalmat, illetve a szöveti regenerációt és beindítsa a szervezet öngyógyító folyamatait. 

Az ANF Terápia (ANF Therapy®) során speciális, egyedi frekvenciával ellátott korongokat helyezünk a bőrre, amelyek teljes mértékben vegyszer-, gyógyszer- és fájdalommentesen segítenek a testednek abban, hogy természetes módon regenerálja önmagát.

Az ANF Terápia (ANF Therapy®) nemcsak a tüneteket kezeli, hanem a probléma gyökerénél hat. Rövid idő alatt látványos eredményeket érhetünk el vele, anélkül, hogy mellékhatásokkal kellene számolnunk.

Miért válaszd az ANF Terápiát?

 • Gyors és hatékony fájdalomcsillapítás – akut probléma esetén akár 10-30 percen belül.
 • Nem invazív, 100%-ban tű-, vegyszer és gyógyszermentes, oki kezelést biztosít.
 • Segít a hosszú távú, visszatérő fájdalmak kiváltó okának megtalálásában és megszüntetésében.
 • Képes kezelni a „láthatatlan” gyulladásokat, amelyeket a képalkotó felvételen nem minden esetben lehet látni.
 • Gyorsabb szöveti regenerációt biztosít.
 • Javítja az életminőséget és segít a teljes mozgásszabadság visszaállításában.
 • A terápia eszköze az ún. ANF korongok az Európai Unióban bejegyzett, bőrbarát, antibakteriális, latexmentes orvostechnikai eszközök.

Az ANF korongokhatóideje átlagosan 72 óra.

Az ANF Terápia (ANF Therapy®) nem csak egy újabb kezelési módszer.

Egy lehetőség arra, hogy visszakapd az életed és a teljes mozgásszabadságot, méghozzá fájdalom nélkül.

 

A testre ragasztható bőrbarát ANF korongok felhelyezés közben.

Pénzvisszafizetési garancia

A több, mint 1.000 eredményes kezelésünk és a több, mint 200 írásos google véleményünk ellenére mi sem vagyunk tökéletesek.

1. Megeshet, hogy nem vagyunk szimpatikusak számodra, esetleg nem találjuk meg a közös nevezőt ahhoz, hogy egy sikeres terápiát indítsunk el.

2. Az is előfordulhat, hogy a terápiás javaslatunk az, hogy az ANF terápia alkalmazása veszélyes lenne, vagy jelen esetben nem tudunk segíteni és más szakember bevonását javasoljuk, amit esetlegesen csalódásnak élhetsz meg. Mi hiszünk benne, hogy az őszinteség kifizetődő és azért nem kezdünk bele egy veszélyes vagy potenciálisan eredménytelen terápiába, hogy ne vegyük el a pénzed.  

Mindkét esetben a maximális korrektség jegyében az egészségyügyi területen szinte egyedülálló módon bevezettük a pénzvisszafizetési garanciát.

Ha eljöttél az 1. alkalomra szakemberünk alaposan foglalkozott veled és mégis elégedetlen vagy, elfogadjuk.

 Ebben az esetben, ha az időpontodat követő 24 órában a [email protected] e-mail címre megírod a döntésed okát, akkor a befizetett összeg 50%-át visszautaljuk neked.

Arra kérünk, hogy fogadd el: Ha nem voltál elégedett az állapotfelmérésünkkel és pénzvisszatérítést kérsz, a későbbiekben már nem tudunk fogadni. 

Célunk, hogy olyan emberekkel dolgozzunk együtt, akik a szakembereink javaslatait megfogadva, az általunk képviselt módszerekkel együttműködve sikeresen vigyék véghez a terápiás folyamatot!

Reméljük hamarosan a Te sikertörténetedet is láthatjuk a Google véleményeink vagy videós visszajelzéseink között!