Cím: 1054 Budapest, Szemere utca 19. VI. em. 1. ajtó

GY.I.K.

Gyakori kérdések

Mielőtt eljönnél hozzánk, kérjük olvasd el figyelmesen az alábbi kérdésekre adott válaszainkat, melyek tapasztalataink szerint a leggyakrabban felmerültek a hozzánk forduló páciensekben, így benned is  felmerülhetnek.

 • Gerincsérv, porckorongsérv
 • Gerincproblémák
 • Sportsérülések
 • Izom, ízületi fájdalmak
 • Porcsérülés, porckopás, porcleválás
 • Teniszkönyök, golfkönyök
 • Ínhüvelygyulladás
 • Baleseti sérülések
 • Csontot ért kisebb sérülések
 • Rándulás, ficam, zúzódás, húzódás
 • Szakadás, ín sérülés
 • Szalagproblémák, szalagsérülés
 • Becsípődések
 • Kisugárzó, nyilaló fájdalmak
 • Akut és krónikus gyulladás
 • Ismeretlen eredetű fájdalmak (pl.: derék)

 

Fontos, hogy minden esetben előzetes űrlapkitöltést követő telefonos egyeztetés és az ANF terápia (ANF Therapy®) módszere által alkalmazott állapotfelmérés alapján tudjuk meghatározni, hogy milyen mértékben tudjuk visszaadni a mozgás szabadságát. 

A problémád nem találod a listában?

Hívj minket vagy írj nekünk. 

Telefon: +36302262581

Email: rendelo@personalbest.hu

Friss sérülések vagy maximum 1-2 hónapja tartó fájdalom esetén az esetek többségében az ANF terápia ( ANF Therapy® ) alkalmazásától számított 10–60 percen belül a fájdalom jelentős csökkenését tapasztalja és pár hetes kezeléssorozat alatt tartós fájdalommentes állapot és visszatért mozgásszabadság érhető el. 

Ha akut, friss (maximum pár hónapja tartó) problémád van ezt ajánljuk figyelmedbe, olvasd el:

Kattints ide

Krónikus több hónapja vagy évek óta tartó, vagy visszatérő fájdalom esetén az esetek többségében az ANF terápia ( ANF Therapy® ) alkalmazásának alapfeltétele az alapos állapotfelmérés. Ami alapján pontosan meghatározható milyen mértékben tudunk segíteni az életminőséged javításán.

Az ANF terápia ( ANF Therapy® ) kezeléssorozat hossza mindig a probléma összetettségével arányos.

Minél több az egyéb betegség ( pl.: szív érrendszeri, keringési probléma, cukorbetegség, köszvény ) annál hosszabb a terápia időtartama

ANF terápia módszer alkalmazása során hogy a terápiás eredmény elérésének rövidsége az életkorral fordítottan arányos

A terápia teljes időtartama  az alkalmazott ANF eszközök alkalmazásának mennyisége állapotfelmérés alapján határozható meg. 

Hiszünk benne, hogy az őszinteség kifizetődő.

1 alkalom alatt mi sem fogunk csodát tenni. Öszességében elmondható, hogy krónikus évek óta tartó fájdalmak esetén 2-6 hónapos kezeléssorozatra is szükség lehet. 

Ha krónikus vagy évek óta visszatérő fájdalmad van ezt ajánljuk figyelmedbe:

Kattints ide

Igen. 3D gerincállapotfelmérés szolgáltatásunk célja az, hogy egy  funkcionális képet adjon a gerinced és a környező izmok, ízületek állapotáról.

Fontos, hogy a felmérés nem röntgen és nem MRI, hanem aktivitás közben (állás, ülés, előrehajlás, súly tartása) készít képet a nyaki alsó csigolyától (C7) a felső keresztcsonti csigolyáig (S1).

A felmérés előnye, hogy a helyszínen azonnali kiértékelést biztosítunk. 

Ha szakemberünk javaslata alapján mégis úgy döntesz, hogy nálunk szeretnéd megszüntetni a problémád az ANF eszközök (korongok) alkalmazásához kiegészítő tapintásos vizsgálat szükséges. 

Fontos, hogy a 3D gerinc állapotfelmérés az ANF terápia ( ANF Therapy® ) módszer alkalmazásának nem feltétele. 

Nem tudjuk azt állítani, hogy jobb azt sem, hogy rosszabb, mivel teljesen eltérő a funkciója

Amennyiben részletesen szeretnéd tudni, hogy mi történik 3D gerincállapotfelmérés során kérjük olvasd el ezt az írásunkat:

Kattints ide

Az ANF Therapy® módszer az ANF Therapy® eszközök alkalmazását jelenti a páciensek egészségi állapotának kezelésére szolgáló ANF protokollok kialakításával, melyet 2012-ben alkotott meg Dr. Mikel H-G Hoff, az ANF Therapy® feltalálója és alapítója.

ANF Therapy® módszer, szabadalmaztatott modellszám: U202030252, ES1259974.

Az ANF terápia (ANF Therapy®) célja, hogy  csökkenjen majd teljesen megszűnjön a fájdalom és a duzzanat ( ha van), növekedjen a mozgástartomány, vissza térjen a mozgásszabadság és javuljon az életminőség.

Az ANF terápia ANF Therapy®  nem invazív eszközöket alkalmaz és nem használ tűt ,vegyszert és gyógyszereket. 

Az ANF Therapy® kezelés során korong alakú ANF eszközöket használnak, melyeket tapintásos vizsgálat után közvetlenül a bőrre helyez fel az ANF Therapy® módszernek megfelelően képzett szakemberünk.

Az ANF Therapy® célja a sérülések és maximum pár hete tartó  fájdalmak esetén az ANF ez eszközök felhelyézését követően  fájdalom jelentős csökkentése akár 10 percen belül és pár hét alatt teljes eredmény elérése. 

Több hónapja tartó  vagy vissza-visszatérő ún. krónikus fájdalmak fájdalmak esetében cél a fájdalom kiváltó okának megtalálása és megszüntetése. Ilyen esetben jelentős életminőség változás egy kezeléssorozat eredményeként lesz érzékelhető

Az ANF eszköz egy etilén-glikol és tereftálsav polimerizált keverékéből (PET) készült puha, többrétegű, viselhető eszköz, mely rendelkezik egy karbon/kristályos polivinil kompozit anyaggal is, melyet a későbbiekben bizonyos frekvenciákkal töltenek fel/programoznak be különböző sprektrumban.

Különböző egészségügyi problémák kezelésére jelenleg 160 különböző típusú eszköz (korong) van használatban. Rendelőnkben, mozgásszervi problémák kezelésére ebből 52-re van jogosultságunk.

A rétegeket az 3M vállalat által előállított bőrbarát ragasztó tartja össze, mely közvetlenül a bőrhöz rögzül.  

Az eszköz alapanyaga antibakteriális, vízálló, latexmentes gyógyászati ragasztószalag, melynek bőrön való viseletét az FDA engedélyezte.

Friss maximum 1-2 hónapos problémával érkező pácienseink között, vannak, akik a fájdalom tartós csökkenését tapasztalják már egyetlen kezelés után, míg főleg krónikus több hónapja vagy éve fennálló problémák esetében hosszantartó, folyamatos kezelésre van szükség.

Fontos, hogy amíg szakemberünk tapintásos vizsgálat/kontroll során kóros szöveti elváltozást érzékel, fennáll a kockázata, hogy a fájdalom visszatér, ha a kezelést túl hirtelen hagyják abba.

Amennyiben a kezelési alkalmak során az ANF terápiát alkalmazó szakemberünk erre lehetőséget biztosít a kezelési alkalmak során tanácsokat és iránymutatást fog adni arról, hogyan cserélhetőek le otthon az eszközök. Ebben az esetben fog adni egy protokollt is, amely mutatja, melyik ANF eszközt hova kell felhelyezni. Ha ilyen lehetőséged van, hogy otthon cserélheted a korongod, következetesen tartsd be az utasítást, és ne változtass a protokollon szakemberünkkel történő előzetes egyeztetés nélkül.

Csak engedéllyel rendelkező egészségügyi szakemberek dolgozhatnak az ANF Therapy®  módszerrel.

AZ ANF terápia nemzetközi képzési programjának (ANF Academy)  bemeneti feltétele orvos vagy egyéb, egészségügyi alapvégzettség és legalább 2 év igazolt gyakorlati tapasztalat

Külön képzéssorozat van sportedzők számára ANFSports® PRO néven.

Az ANF Akadémia képzési központja Spanyolországban Marbellán található és csak a központ által kiképzett terapeuták használhatják klinikákon és rendelőikben az ANF eszközöket.

Ma a világon az ANF Therapy®  módszerrel több mint 50 országban dolgoznak több mint 300 rendelőben és klinikán.

Igen.

Ez esetben a 3D gerinc állapotfelmérést követően szakemberünk kiegészítő tapintásos vizsgálatokat csinál (izmok, idegek, nyirokrendszer), ami az ANF terápiás eszközök (korongok) felhelyezésének feltétele tekintettel arra, hogy az ANF terápia a testre összefüggő egységként tekint.

Így a fájdalmaddal összefüggésben olyan terület is érintett lehet ami nem része a 3D gerincállapotfelmérésnek.  

 

Ne aggódj, szakembereink azzal foglalkoznak, hogy felderítsék problémád kiváltó okát, és céljük, hogy az ANF Therapy® módszer segítségével meg is szüntessék. 

Ha vannak 1 évnél nem régebbi leletek azokat kérjük hozd magaddal.

Amennyiben az ANF terápia (ANF Therapy® ) alkalmazása előtt indokolt további képalkotó felvétel, vérkép, akkor az állapotfelmérés során kiemelten jelzik szakembereink.

Összességében elmondható, hogy ha merevséget, fájdalmat tapasztalsz a tested egy pontján vagy a tested egészében, vagy néhány havonta vagy évente ugyanazt az akut fájdalmat tapasztalod, az ok számos esetben képalkotó felvételen nem látható ún.  „láthatatlan” gyulladás. Ilyenkor az ANF terápia ( ANF therapy®) módszer kézi szöveti tapintásos módszere tud segíteni a probléma pontos meghatározásában.

Igen.

Tekintettel arra, hogy az ANF terápia eszközei a testre ragasztható frekvenciaterápiás korongok a szervezetben lejátszódó biokémiai folyamatokat képesek felgyorsítani

Így gyorsabb szöveti regeneráció érhető el és hamarabb tudsz újra teljes értékűen mozogni, sportolni.

Legyen szó gerinc, csípő, térd vagy vállműtétről a rehabillitáció során partnered lehet az ANF terápia (ANF Therapy®).

 ANF terápia (ANF Therapy®)  során az alábbiak fennállása esetén ellenjavalt az általunk alkalmazott eszközök (korongok) alkalmazása:

 • Több belgyógyászati műtét 1 éven belül
 • Friss szervi műtét (pár hónapon belül)
 • Aktív daganatos terápia, vagy nemrég zárult daganatos kezelés
 • krónikus cukorbetegség
 • Láz
 • Fertőző bőrbetegség
 • Kezeletlen magas vérnyomás
 • alkoholos, kábítószeres befolyásoltság

Amennyiben várandós vagy, kérlek keress minket telefonon, és egy személyre szabott terápiás javaslatot tudunk összeállítani számodra.

Előfordulhat olyan helyzet is, hogy a kitöltött jelentkezési űrlap és indokolt esetben előzetesen kért anamnézis alapján arra a döntésre jutnak szakembereink, hogy nem tudunk jelenleg segíteni a problémádon. Ezt is őszintén meg fogjuk osztani veled.

Fontos számunkra, hogy feleslegesen ne utazz akár több 100 kilométert, de egyet sem.

 
 
Az ANF terápiás eszközök
(korongok) bőrre történő felhelyezése és viselése nem okozhat fájdalmat. Bizonyos bőr irritációs reakciók nagyon ritka esetben előfordulhatnak. Ilyen esetben azonnal hívd ügyfélszolgálati csapatunkat a +36302262581-es számon.
 
Ha a terápiás cél  olyan tapintásos vizsgálati  technika alkalmazását igényli, ami fájdalommal járhat, előtte felvilágosítást adunk, és elmondjuk, hogy miért szükséges az alkalmazása.
 
Krónikus problémák esetén előfordulhat, hogy a tünetek (így a fájdalom ) is átmenetileg felerősödnek. Ez az átmeneti kellemetlen kellemetlen érzés a terápiás hatások szempontjából normálisnak tekinthető.
Az I. alkalmat megelőzően a következőket nézd át és gondolj végig:
 

Ha esetlegesen van 1 évnél nem régebbi orvosi leleted, vagy egyéb, képalkotó eljárással készült vizsgálati kiértékelésed kérjük, mindenképp hozd el magaddal az állapotfelmérésre.

Amikor megérkezel hozzánk egy részletes állapotfelmérő (anamnézis) lapot kell majd kitöltened, ahol minden korábbi panaszt és esetleges műtéti beavatkozást részletesen fel kell sorolnod szakemberünk részére.

Őszinteséged és körültekintő részletességed, a kezelés precizitását eredményezi, kérjünk ebben a közreműködésedet.

Amennyiben csak 3D gerinc állapotfelmérésre érkezel ez akkor is fontos.

Amennyiben ANF terápiára érkezel ez kiemelten fontos. Miért?

Mert ANF terápia (ANF Therapy®) szemlélete szerint a test nem tagolható részekre, egy egységként kell kezelni, ahol minden mindennel összefüggésben állhat, és egy korábbi, akár jelentéktelennek tűnő trauma, sérülés is összefüggésben lehet mostani problémáddal.

Ami a legfontosabb, hogy sérülésed vagy fájdalmad alaposan felmérjük.

Elvégezzük idegrendszered, nyirokrendszered, izomzatodnak és ízületeidnek vizsgálatát. Miután azonosítottuk problémádnak vagy fájdalmadnak okát (okait), személyre szabott kezelési tervet készítünk, amely kombinálja a különböző ANF terápiás eszközök  (korongok) használatát.

Amennyiben az általunk javasolt terápiás javaslatot elfogadod elkezdjük az ANF (ANF Therapy®) módszer alkalmazását. 

Fontos: a korongok felhelyezése gyakran az érzékelt fájdalomtól teljesen eltérő helyre történik. 

Fontos hogy az ANF terápia alkalmazása alatt szervezetünk hidratált legyen.

Vizeletednek színtelennek/nagyon halvány sárgának kell lennie.

Tapasztalataink szerint minél több vizet iszol, annál kevesebb méregtelenítő tünet jelentkezik.

Javaslatunk:

Igyál legalább 1-2 pohár vizet óránként, lefekvés előtt 1 órával.

Igyál meg egy extra pohár vizet minden alkalommal, amikor megiszol egy csésze kávét, sört vagy bort.

 

Ha fogékony a terápiára (pácienseink kb. 90%-a), szervezeted a kezelést követő 5-20 percen belül reagál.

Ilyenkor méregtelenítő tüneteket is tapasztalhatsz.  (pl.: fejfájás, émelygés, szédülés)

Ahogy a állapotod, mozgásod javul és fájdalmad csökken, kevesebb kellemetlenséget, és jobb közérzetet fogsz tapasztalni.

Fontos: ha bármilyen gyógyszert szedsz, a terápia hatékonysága lelassulhat. 

Nincs bizonyíték arra, hogy a korongok veszélyeztethetik bármely felírt gyógyszer hatékonyságát. Ne hagyj abba semmilyen gyógyszer használatát anélkül, hogy konzultálnál  szakorvosoddal.

Amikor a szervezet elkezdi eltávolítani a salakanyagokat, méregtelenítési tüneteket tapasztalhatsz:

 • Fejfájás
 • Kiszáradt száj
 • Szédülés 
 • Könnyű influenza tünetek
 • Fáradtság
 • Diszkonfort
 • Orrfolyás
 • Csalánkiütés/ viszketés

Az, hogy meddig tarthatnak fenn a fent említett tünetek és mennyire lesz kellemetlen a méregtelenítés, az eltérő lehet. Észrevettük, hogy minél nagyobb szüksége van a szervezetnek a méregtelenítésre, annál hosszabbak és erősebbek a tünetek.

Ez a folyamat fontos a szervezet megfelelő működéséhez.

Ha úgy érzed, a szervezet méregtelenítését mindig megszakíthatod a korongok levételével.

 • szervezet általános hidratáltsági állapota (vizelet színe jól mutatja)
 • fizikai aktivitás mértéke 
 • káros szenvedélyek (kábítószer, alkohol, cigaretta)
 • életkor 
 • egyéb nem mozgásszervi alapbetegség
 • gyógyszerek
 • műtétek (nem mozgásszervi is)

Az állapotfelmérés és az ANF terápia ( ANF Therapy® ) jelentős része indokolja a felső és vagy alsó ruházat levételét, ezért megkérjük, hogy hozz magaddal egy olyan kényelmes ruhát/váltóruhát ami kényelmes, illetve amit indokolt esetben a felmérés vagy kezelések során le tudsz venni,  érzékelnie a szöveti tónus/ feszültség változását.

Igen. Az alábbi Egészségpénztárakra tudunk kiállítani:

 • OTP egészségpénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • IZYS Önsegélyező
 •  
 • Pénztár
Tekintettel arra, hogy megnövekedett az utolsó pillanatban történő lemondások, lemondás nélkül nem megjelenések száma 2022.07.01-től bevezettük, hogy időpontod csak akkor tudjuk véglegesíteni, ha a szolgáltatás díját, időpontfoglalást követően 24 órán belül Simple Pay használatával, banki (postai befizetéssel) vagy átutalással rendezed.
Ha úgy alakul, hogy lefoglalt alkalmadon nem tudsz részt venni, kérlek jelezd előre, és keresünk számodra egy új időpontot. 24 órán kívüli időpont módosítására díjmentesen van lehetőséged.

Azonban ha ezt a kezelésed alkalmától számított 24 órán belül, vagy egyáltalán nem is jelzed az elmulasztott alkalom díj 100%-át ki kell egyenlítened. Amíg ez nem történt meg, nem tudunk új időpontot adni. Tekintettel arra, hogy szakemberünk rendelkezésre állt a megadott időben, más vendég esett el ennek az időpontnak a lefoglalásának lehetőségéről.

Ettől a szankciótól eltekintünk olyan rendkívüli, előre nem látható váratlan esetekben, mint például  családi vészhelyzet vagy baleset.

A 1054 Szemere utca 19. 6. em 1.-e vagyunk megtalálhatók. 
Ha idértél a főberjáratnál kérjük nyomd meg a 41-es kapucsengőt (Personal Best Mozgásszervi Rendelő) 
 
A liftben a P gombot kell megnyomni ( ez a 6. emelet
 
P mint Personal Best 🙂
 
Az emeleten balra fordulva már látni fogod a rendelő bejáratát. Várunk! 

Rendelőnkben lehetőség van bankkártyás,  készpénzes fizetésre is.

Ügyfélszolgálati csapatunkat.
 
Bármi kérdésed felmerül keress minket bátran a +36 30 226 2581 számon. Ügyfél kapcsolattartó  kollégáink reggel hétfőtől csütörtökökig 8:30-tól este 19:00-ig  pénteken 8:30-tól 16:00-ig rendelkezésre állnak és segítenek.

Nincs.

Az ANF terápia ( ANF Therapy® ) módszer alkalmazását csak az ANF terápia módszert elsajátított szakember kezdheti meg. Amennyiben ez nem így történik. Az ANF eszközök alkalmazása veszélyes lehet

A kezelési alkalmak során amennyiben a távolság, vagy egyéb okok miatt szakemberünk úgy állapítja meg van, lehet lehetőség a korongok otthon történő cseréjére.

Szigorú protokoll betartása mellett, időszakos rendelőben történő kontroll alkalmak beiktatása mellett. 

Nyitvatartás:

A következő időpontokban tudunk fogadni:

Hétfő..........13:00 – 19:00
Kedd..............9:00 - 19:00 
Szerda...........9:00 - 19:00
Csütörtök.....9:00 - 19:00 
Péntek...........9:00 - 16:00
Szombat...................Zárva
Vasárnap................. Zárva

Hétfőn délelőtt szakembereink szakmai konzultációkat tartanak,  ügyfélszolgálatunk viszont hétfőn is már 8:30-tól elérhető emailben és telefonon.

Telefon: +36302262581

Email: rendelo@personalbest.hu

Interjú ügyvezetőnkkel és szakmai vezetőnkkel:

Kattints ide

Rádió interjú szakmai vezetőnkkel és ügyvezetőnkkel:

Business jam

Mex Rádió

Ha ez még nem elég ajánljuk figyelmedbe közösségi média felületeinket és az ANF terápia (ANF Therapy®) módszer nemzetközi oldalát:

anftherapy.com

Ez az amit látatlanba kórelőzményed ismerete nélkül nem tudunk megállapítani.

Ha kíváncsi vagy, hogy mások milyen problémáját szüntettük meg eredményesen ajánlom figyelmedbe vélemények oldalunkat.

Ahol több videós véleményt és 170+ írásos google értékelést is olvashatsz. 

Senkinek sem fizetünk, hogy álljon kamera elé és a google értékeléseket sem a mesterséges intelligencia, hanem elégedett pácienseink írták. 

Hogy miért van ennyi pozitív vélemény?

Azon dolgozunk, hogy annak segítsünk akinek valóban eredményesen tudunk.  

Mert mindenkinek nem tudunk. Csak ezt időben jelezzük!

Ezért van szükség részletes jelentkezési űrlap kitöltésre. Ezért fog ügyfélszolgálati csapatunk telefonon keresni és az ANF terápia (ANF Therapy®) állapotfelmérési része során ezért vagyunk őszinték és egyenesek. 

Ha ezt megnéznéd a visszajelzéseket, itt éred el:

Kattints ide

Kezdd el most!

Foglalj időpontot és nyerd vissza a mozgás teljes szabadságát. Fájdalmak nélkül.

Kontakt

+36 30 226 2581
rendelo@personalbest.hu
1054 Budapest, Szemere utca 19. VI.I.