Cím: 1054 Budapest, Szemere utca 19. VI. em. 1. ajtó

Általános, Kiemelt

ANF terápia

Azonnal ható, gyógyszermentes oki terápia mozgásszervi fájdalmakra

Egy rossz mozdulat, baleteset vagy sportsérülés miatti ízületi, izom-, csont- vagy gerincfájdalom kínoz? Lehetőleg azonnali és hatékony fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre van szükséged, méghozzá gyógyszerek nélkül?

Ismerd meg a tudományos alapokon nyugvó, egyedülálló és innovatív mozgásszervi terápiás módszert, az ANF terápiát, ami az esetek többségében 5-30 percen belül jelentős enyhülést vagy akár teljes fájdalommentességet hozhat.

A korongok alkalmazásával a szervezetben lejátszódó biokèmiai folyamatokat tudjuk felgyorsítani többszörösére

Az ANF terápia segítségével nemcsak a tünetektől, hanem a fájdalmat, gyulladást és mozgásszervi problémát kiváltó októl szabadulhatsz meg, ráadásul az oszteopátiás szemléletű kezelésekhez hasonlóan, teljes mértékben gyógyszerek, organikus vegyületek, tű és műtét nélkül.

Mi az az ANF terápia?

Az ANF terápia (Amino Neuro Frequency Therapy) egy komoly vizsgálati előzményeken alapuló frekvenciaterápia, ami az idegrendszer központja és perifériája közötti kommunikációt állítja helyre.

Miért fontos ez?

Mert a központi idegrendszer és a perifériás idegrendszer közötti kommunikáció minden betegségnél vagy egészségügyi problémánál megsérül. A gyógyulás kulcsa a két idegrendszer közötti kommunikáció helyreállítása.

Az ANF terápiával ebbe a folyamatba avatkozunk be, és ezzel nem csupán a tüneteket nyomjuk el, hanem valódi oki terápiát nyújthatunk a műtétet és azonnali orvosi beavatkozást nem igénylő mozgásszervi problémákra, mint pl.:

 • akut és krónikus csont-, izom-, ízületi panaszok,
 • sérülések,
 • balesetek,
 • gerincbetegségek
 • izomfájdalmak,
 • izomgörcsök,
 • kötőszöveti és izomfeszültségek,
 • szalagproblémák,
 • csontot ért könnyebb sérülések kezelése,
 • gyulladás esetén gyulladáscsökkentő mechanizmus beindítása.

A módszer hatásmechanizmusa a Nikola Tesla és Albert Einstein által több mint 100 éve felvázolt frekvenciaterápiás elven alapul, ami ebben az esetben az elektromágnesesség előnyeit kihasználva felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Mi NEM az ANF terápia?

A Magyarországon kizárólag a Personal Best Mozgásszervi Rendelőben elérhető ANF terápiához használt ANF korongok működési elve egyedülálló és semmilyen korábban ismert eszköz működési elvéhez nem hasonlítható, tehát:

 • Nem fájdalomcsillapító tapasz!
 • Nem kinesio tape!
 • Nem gyógyszer!
 • Nem organikus vegyület!
 • Nem bocsát ki anyagot!

Az ANF korongok nincsenek átitatva gyógynövényes vagy egyéb fájdalomcsillapító hatású összetevővel.

Az ANF terápia nem a tüneteket nyomja el, hanem a mozgásszervi betegség vagy elváltozás kiváltó okát szünteti meg.

Mik azok az ANF korongok, és hogyan működnek?

Az ANF terápiához alkalmazott és az Európai Unióban viselhető orvostechnikai eszközként bejegyzett ANF korongokat 2012-ben egy komplett neurológiai csapattal rendelkező spanyol neurológus professzor, Dr Mikel H-G Hoff szabadalmaztatta.

A korongok alapját egy hárompólusú, karbonizált fémvegyület adja, ami rendkívül jól képes felvenni, megtartani és leadni a frekvenciát.

A fémötvözetet a 2000-es évek elején a NASA fedezte fel. A tudományos szakemberek a fémvegyület egyedülálló frekvenciafelvevő, -megtartó és -leadó képességét arra használják, hogy a Naprendszeren kívül tartózkodó műholdakkal kommunikáljanak.

Mozgásszervíz módszer

Több száz különböző frekvenciájú korongot különböztetünk meg mindegyik egyfajta testi funkciót utánoz biokémiailag.

Minden korong egy bizonyos elektromágneses frekvenciával van feltöltve, ami segíti a központi és a perifériás idegrendszer közötti kommunikáció helyreállítását, így serkentve a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

A különböző ANF korongok kombinálásával célunk a szervezet funkcióinak (idegek, izmok, szervek, nyirokrendszer, hormonszabályozás) normalizálása és optimalizálása.

Hogyan működnek az ANF korongok?

A terápia során a vendégek egyedi szükségleteinek megfelelően kiválasztott és felhelyezett ANF korongok parancsot adnak a központi idegrendszernek a gyógyuláshoz szükséges hormonok, fehérjék aktivizálására, illetve a nyirokrendszer vagy a vitaminszintézis beindítására.

Az ANF terápia segítségével jelenleg összesen 160 élettani / biokémiai folyamatba lehet beleszólni a központi és a perifériás idegrendszer közötti jelút felerősítésével.

Hogyan működnek?

A Personal Best Mozgásszervi Rendelőben dolgozó mozgásszervi specialisták komplex mozgásszervi állapotfelmérés keretében alaposan felmérik a mozgásszervi probléma, fájdalom és gyulladás kiváltó okát, majd személyre szabott oszteopátiás kezelési tervet készítenek, melynek részét képezheti (de nem minden esetben képezi) a frekvenciaterápia is.

A fájdalommal kapcsolatos minden összefüggés feltárásra kerül. Így fontos lehet a hasi kötőszövetek, lágyrészek, szájüreg fizikális felmérése főleg krónikus esetben.

Az átfogó mozgásszervi állapotfelmérés során eldől, hogy szükség van-e az ANF korongok felhelyezésére, illetve az is, hogy a frekvenciaterápia alkalmazható-e az adott páciensen, vagy sem.

Tehát átfogó állapotfelmérés nélkül előre nem tudjuk megmondani, hogy:

 • neked segíthet-e ez a terápiás módszer,
 • hány korongra van szükség alkalmanként,
 • hány alkalomra van szükség ahhoz, hogy megszabadulj attól a mozgásszervi problémától és fájdalomtól, ami miatt hozzánk fordultál.

A felhelyezett ANF korongokban található fémet a testhőmérséklet felmelegíti, ami ezután egy meghatározott időintervallumon belül folyamatosan adja le a belekódolt frekvenciát az idegrendszer számára. Az pedig idővel megtanulja ezt a frekvenciát lemásolni.

Olyan idegsejteket célzunk, ahol panaszt találunk. Minden esetben fokozatosan haladunk, a felületes idegektől a mélyebbek felé, mert a probléma legtöbbször a bőr, az izom, illetve a kötőszöveti régióban található.

Hatások és mellékhatások

Az ANF terápia azonnal hat: az ANF korongok felhelyezése után a legtöbb páciens 5-30 percen belül reagál a kezelésre, és enyhülni kezd vagy megszűnik a fájdalma.

A korongok a felhelyezésük pillanatától folyamatosan adják le és veszik fel a frekvenciát, így támogatva a fájdalom és a gyulladás csökkentését, a központi és a perifériás idegrendszer közötti jelút helyreállítását, tehát végső soron a gyógyulást.

Az ANF korongok a megfelelő állapotfelmérés után, ha nem merül fel kizáró ok, minden korosztálynál biztonságosan alkalmazhatóak.

Felnőtt embereken 65 éves korig a korongok hatása általában 3 nap, de bizonyos esetekben 2 vagy akár 4-5 nap is lehet.

A terápia hosszát a javulás mértéke befolyásolja, amit képzett mozgásszervi specialistáink minden alkalommal felmérnek az oszetopátiás szemléletű kezelések és az ANF korongok felhelyezése előtt.

Krónikus gyulladások esetén a terápia akár 6 hónapig is húzódhat, 3 naponkénti ismétléssel!

Azért halad a terápia fokozatosan mert hozzá kell szoktatni a testet az adott frekvencia tartományhoz. Így felületes szöveti struktúrák felől haladunk a mély felé.

Kezeléseink és az ANF módszer magában foglalja az idegrendszer, az izomrendszer, a nyirokrendszer, az ízületek és krónikus stresszből fakadó tünetek vizsgálatát, illetve folyamatos kontrollját fizikális vizsgálattal, ahol szükséges. Ezeket oszteopátiás szemléletű kezelésekkel egészíthetik ki.

A korongok felhelyezéséhez és az ANF terápiát megelőző állapotfelméréshez szabad testfelületre van szükség, ezért a mozgásszervi szakembereink egyes ruhadarabok levételét kérhetik!

A mozgásszervi protokoll szerint a felhasználásig speciális elektrosztatikus zacskóban tárolandó ANF korongokat általában 3 kezelés után a vendégek otthon is megfelelően alkalmazni tudják.

A képzett mozgásszervi szakembereink, a teljes gyógyulás érdekében, frekvenciaterápiát a rendelőben oszteopátiás szemléletű kezelésekkel egészítik ki.

FIGYELEM: Az ANF korongok felhelyezése után, ameddig a korongokat a bőrödön viseled, a rádiófrekvenciás, sugárzással járó (pl. lézer, ultrahang, röntgen, MRI) kezelések és a magas hő (pl. szolárium, szauna, napozás) az égési sérülés veszélye miatt kerülendők!

A frekvenciaterápia olyan sejtszintű méregtelenítési folyamatokat indít be, amelyek fontosak a szervezet működésének optimalizálásához. A legtöbb esetben azonnal vagy 1 napon belül hat. A korongok hatása általában 3 nap.

A méregtelenítési folyamat során a páciensek 10-15%-ánál léphetnek fel mellékhatások, mint pl. fejfájás, fáradtság, szájszárazság, szédülés, orrfolyás, könnyű, influenzaszerű tünetek, viszketés, csalánkiütés, hidegrázás, hányinger vagy hányás.

megfelelő hidratáltsági szint fenntartásával a mellékhatások kialakulása megelőzhető vagy jelentősen mérsékelhető. A mellékhatások a korongok eltávolításával azonnal megszüntethetőek.

Javasoljuk, hogy napközben óránként fogyassz 1-2 pohár vizet, még a lefekvés előtt 1 órával is.

Anf tapasz

A terápia hatékonyságát nagyban befolyásolhatják az alábbi állapotok:

 • Életkor ( életkorral fordítottan arányos a hatás erőssége)
 • A probléma kialakulásától eltelt idő ( friss kisebb sportsérülések esetén a leggyorsabb a hatás, krónikus sok éve fennáló elsősorban ízületi fájdalmak esetén lassabb hatásmechanizmus)
 • Életmód (cukor, alkohol, kávéfogyasztás mértéke)
 • Alacsony folyadékbevitel
 • Krónikus stressz
 • Szív és érrendszeri elváltozások
 • Egyéb belgyógyaszati alapbetegségek
 • Fontos! Bizonyos kórképek megléte teljes mértèkű kontraindikációt van magával

Szakmai forrás:
anftherapy.com

Kapcsolodó cikkek

Edelényi Balázs

Szakmai vezető

“A szakmai ismeretek fejlesztésére elméletben és gyakorlatban is egy  élethosszig tartó folyamatként tekintek.”

Edelényi Balázs

Kedvenceink
Szolgláltatásaink

Szolgáltatásaink

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet
Legnépszerűbb kezeléseink