Cím: 1054 Budapest, Szemere utca 19. VI. em. 1. ajtó

Csípőfájdalom kínoz? Itt a megoldás!

Minél előbb érkezik hatékony segítség, annál nagyobb eséllyel és gyorsabban szabadulsz meg tőle. A csípő az emberi test legnagyobb gömbcsuklós ízülete, ami normál fiziológiás állapot esetén jól reagál a járás miatti folytonosan ismétlődő mozgásokra. Ha tehát csípőfájdalom jelentkezik, az a csípőízületet érintő elváltozásra, illetve sérülésre utal, és azonnali beavatkozást igényel. Nézzük, hogyan valósítható meg a csípőfájdalom kezelése.

Milyen elváltozások állhatnak a csípőfájdalom hátterében?

A csípőfájdalom fő oka az ízületek kopása,  de számos más probléma is előidézheti, mint pl. a túl sok ülés, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, vagy korábbi sporttevékenységekből eredő sérülések. 

A csípőízület ugyanis két részből áll: a csípőízületi vápából és a combcsontfejből, melyek a megfelelő felfüggesztés és optimális mennyiségű porcos állomány esetén fájdalom nélküli mozgást tesznek lehetővé.

Az ízületi kopás (arthrosis) az eredendően is vékony porcréteg elvékonyodásának és töredezésének következménye, ami kezdetben enyhe, és rövidebb ideig érezhető, átmeneti fájdalommal jár.

Ha a tüneteket kiváltó állapot továbbra tartósan is fennáll, a csípőízület súlyosabban károsodhat, a csípőfájdalom fokozódhat, majd állandósulhat, és tartós mozgásbeszűkülés, illetve ízületi merevség is felléphet. Ezért fontos a csípőfájdalom kezelése.

Meglepő módon csípőfájdalmat okozhatnak még a térd-, boka-, állkapocsízületi problémák, a bölcsességfog, a belső nemi szervi gondok, terhesség utáni állapot, gyulladások és akár mozgásszervi vagy idegrendszeri problémák is.

Ha azonban a tüneteket kiváltó állapot továbbra is fennáll, a csípőízület tovább károsodhat, ami a fájdalom fokozódásával, majd állandósulásával, továbbá tartós mozgásbeszűküléssel és ízületi merevséggel is járhat.

A porckopás és az azzal együtt járó csípőfájdalom okai a következők lehetnek:

   • az életkorral járó természetes elhasználódás

   • arthrosis

   • ízületi gyulladás (osteoarthritis)

   • reumás ízületi gyulladás (rheumatoid arthritis)

   • baleset, illetve sportolás miatti mechanikai sérülés

   • túlerőltetés miatti ízületi gyulladás

   • genetikai rendellenesség (pl. csípőficam)

   • a csípőízület körüli szalagok vagy izmok húzódása

   • a combfej vérellátási zavara

   • térd-, boka-, állkapocsízületi problémák

   • bölcsességfog

   • túlsúly és mozgásszegény életmód

   • belső nemi szervi gondok, vagy a terhesség utáni állapot

   • mozgásszervi és idegrendszeri problémák (pl. ha sokszor kimegy a bokád)

  A nem megfelelő életmód (pl. túlsúly, mozgásszegény életmód és a túlzott igénybevétel is) fokozhatja a tüneteket és felgyorsíthatja az állapot súlyosbodását!

  Hogyan kezeljük a csípőfájdalmat a Personal Bestnél?

  A Personal Best Mozgásszervi Rendelőben a csípőfájdalom kezelésére elsősorban személyre szabott ANF terápiát (ANF Therapy®) alkalmazunk, amit szükség esetén más manuálterápiás módszerekkel is kiegészítünk. Az ANF terápiával szakembereink jelentős eredményeket érnek el a különböző csont-, ízületi és izomproblémákkal hozzánk forduló páciensek fájdalmának enyhítésében, és az azt kiváltó ok megszüntetésében. 

  Szakembereink a kezelési tervet a csípőfájdalom pontos okának ismeretében állítják fel. Először azt kell kideríteni, hogy valóban a csípő okozza-e a problémát vagy a fájdalomérzet egyéb probléma tüneteként jelentkezik. 

  Ehhez minden esetben egy komplex csont, ízületi és izom állapotfelmérést végzünk, a probléma azonosítása érdekében, ami magába foglalja az anamnézist (a kórtörténet felvételét), a fizikális (kézi) vizsgálatot, indokolt esetben az ANF terápia (ANF Therapy®) alkalmazása előtt képalkotó, illetve laborvizsgálatokra is javaslatot teszünk.

  Amennyiben az általunk alkalmazott eljárásokkal meg tudunk szabadítani a csípőfájdalomtól, a mozgásszervi állapotfelmérés után felállítjuk az ANF Terápiás (ANF Therapy®) és az egyéb természetes módszereket felsorakoztató kezelési tervet. A kezelések célja az ízületi fájdalom gyors és tartós csillapítása, illetve a fájdalmat kiváltó ok azonosítása és megszüntetése.

  A fájdalom lehet akut (hirtelen fellépő, pl. sérülés, baleset miatt) vagy krónikus (hosszú ideje tartó vagy időszakosan visszatérő), ezért a kezelési módszertan, illetve a gyógyulási idő eltérő. A csípőfájdalomnak négy stádiuma van. Az ANF Terápia (ANF Therapy®) általában az 1-2., és egyes esetekben akár a 3. stádiumban tud segíteni.

  Az ANF Terápia ( ANF Therapy® ) alkalmazása esetén kiemelten fontos, hogy betartsd  szakemberünk javaslatait és végig csináld a kezelést.

  Akut csípőfájdalom kezelése ANF Terápiával

  Akut csípőfájdalom esetén, amikor például ráestél, rosszul léptél, vagy tánc közben megsérült a csípőd, az S-I ízület elmozdulása is okozhatja a fájdalmat. Ilyen esetekben, ha nincsenek ellenjavallatok, az ANF terápia (ANF Therapy®) azonnal elkezdhető és akár perceken belül érezhető a fájdalomcsillapító hatás

  Hirtelen fellépő fájdalom esetén a szervezet 90-95%-ban reagál az ANF terápiára. A pácienseink többsége már a kezelés első 10 percében jelentős fájdalomcsillapítást tapasztal.

  Az akut csípőfájdalom kezelése során az ANF Terápia előnye, hogy elősegíti a gyors regenerációt és csökkenti a gyulladást, ami hozzájárul a fájdalom enyhítéséhez.

  Itt fontos megjegyezni, hogy bár az akut fájdalom gyorsan csillapítható, a teljes gyógyulás érdekében a terápiát nem szabad megszakítani a fájdalom megszűnése után. Minden kezelés alkalmával egy újabb rövid kontroll állapotfelmérés történik, és ha a szakember úgy ítéli meg, hogy a gyógyulási folyamat még nem teljes, további kezelésekre van szükség.

  Krónikus csípőfájdalom kezelése ANF Terápiával

  Krónikus csípőfájdalom esetén, amikor a hosszú ideig tartó ülés, a mozgásszegény életmód, túlsúly, korábbi sporttevékenységek vagy sérülések miatti kopás okoz fájdalmat, jóval hosszabb időt, akár 1-3 hónapot is várni kell a tartós javulásra.

  Krónikus csípőfájdalom kezelése esetén az ANF terápia (ANF Therapy®) során a fájdalom átmenetileg felerősödhet, a gyulladás pedig fellángolhat. Mindez a terápia része, azt jelzi, hogy a szervezet és az immunrendszer reagál a kezelésre, ezért nem szabad megijedni tőle, a teljes folyamat részeként kell kezelni.

  Szeretnénk hangsúlyozni, hogy terapeutáink csak akkor javasolják számodra az ANF terápiát (ANF Therapy®), vagy egyéb általunk alkalmazott kezelést, ha úgy vélik, hogy az valóban segít a problémád megoldásában. Ezt az első alkalommal végzett komplex állapotfelmérés eredményei alapján tudjuk pontosan megítélni.

  A terápia során a kitartásodra és türelmedre is szükség van, mert a krónikus problémák esetén gyakran csak hetekkel vagy hónapokkal később tapasztalható a fájdalomcsillapító hatás. Nem szabad feladnod a kezeléseket, csak mert az első néhány alkalom után nem érzed az azonnali javulást. A teljes gyógyulás érdekében fontos a terápia folytonossága.

  Az ANF Terápia azért előnyös a krónikus csípőfájdalom kezelésében, mert felgyorsítja a szervezet regenerációs folyamatait, csökkenti a gyulladásos tüneteket, és elősegíti a sérült szövetek normál működésének helyreállítását.

  A krónikus csípőfájdalom hatékony kezelése komplex és hosszú távú stratégiát igényel, ami magába foglalja az ANF Terápiás alkalmakat és különböző gyakorlati és életmód útmutatásokat is. Szakembereink javaslatokat tesznek arra, hogyan módosítsd bizonyos tevékenységeidet és mozdulataidat a csípő terhelésének csökkentése érdekében.

  Előfordulhat, hogy olyan problémával érkezel hozzánk, ami csak a hagyományos orvoslásban ismert műtéti beavatkozással orvosolható. Ilyen esetekben azonnal továbbirányítunk, hogy a lehető leghamarabb a számodra legmegfelelőbb segítséget kapd.

  Amit még tudnod kell az ANF Terápiával történő kezelésről

    • A terapeutáink csak akkor alkalmazzák nálad az ANF terápiát, ha megbizonyosodtak arról, hogy ez a legmegfelelőbb módszer az adott probléma kezelésére. 

    • Figyelem, az ANF terápia (ANF Therapy®) NEM KOMBINÁLHATÓ lökéshullám, ultrahang, mágnes, elektroterápiás és más bizonyos fizikoterápiás módszerekkel! A pontos részletekről és okokról a szakembereink tájékoztatnak az állapotfelmérés során.

    • Amíg fent vannak az ANF eszközök (korongok) kérjük kerüld az RTG, MR, CT alkalmazását az érintett területen. Ha a terápia alatt ilyen vizsgálatra van szükséged az ANF korongokat LE KELL VENNI.

    • Az ANF Terápia kombinálható olyan fizioterápiás módszerekkel mint a gyógytorna, oszteopátia, manuálterápia, gyógymasszázs, nyirokmasszázs. Bizonyos esetekben javaslatot is teszünk ilyen vagy egyéb kiegészítő terápia alkalmazására, amely akár derékfájás kezelésére is alkalmas.

    • Az ANF kezelések időtartama és gyakorisága nagyban függ a fájdalom és az azt kiváltó probléma súlyosságától, az egyedi reakcióidtól, valamint a kezelés során tapasztalt javulástól. 

    • Bizonyos gyógyszerek alkalmazása esetén a terápia ideje meghosszabbodhat!

    • Szakembereink az ANF korongok felhelyezése előtt minden alkalommal precíz kontroll vizsgálatot végeznek. Ez lehetővé teszi, hogy naprakészen követhessék az aktuális egészségi állapotod, és szükség esetén módosítsanak az ANF korongok felhelyezésén vagy az alkalmazott eszközök típusán. 

    • Az ANF korongok nem csak egyszerű fájdalomcsillapító tapaszok. Egyedi terápiás céljuk van, ami a különböző egészségügyi problémák specifikus kezelését teszi lehetővé. Jelenleg 160 különböző típusú eszköz (korong) áll rendelkezésre, amelyek mindegyike más és más problémára nyújt megoldást. A rendelőnkben jelenleg, a mozgásszervi problémák kezelésére ebből 52-re van jogosultságunk.

     • Az ANF korongok segítenek a sejtek közötti kommunikáció javításában, a gyulladás csökkentésében, a fájdalom enyhítésében és a test öngyógyító folyamatainak beindításában. 

      • Fontos hogy az ANF Terápiás csípőkezelés alkalmazása alatt a szervezeted megfelelően hidratált legyen!

      • Az ANF terápia hatékonysága nagymértékben függ az aktív részvételedtől. Tehát a kezelés során (és után is) érdemes betartani a szakember ajánlásait, beleértve az étrendre, a mozgásra és a pihenésre vonatkozó tanácsokat is, hogy a kezelésed eredményes legyen.

     A csípő egészségének megőrzése érdekében kiemelt szerepe van a prevenciónak. Tudatos életmóddal és a csípőfájdalom első jeleinél igénybe vett szakértő segítséggel ugyanis akár az állapot súlyosbodása is elkerülhető. Ha tehát csípőfájdalom kínoz, ne várd meg, amíg súlyosabbá válik a helyzet! A Personal Best Mozgásszervi Rendelőben, előre egyeztetett időpontban, akár SOS kezelést is kaphatsz.

     Szeretnél megszabadulni az akut vagy krónikus csípőfájdalomtól? Foglalj időpontot online és keressük meg együtt számodra a valódi megoldást.

     Facebook
     Twitter
     LinkedIn

     Edelényi Balázs

     szakmai vezető

     “A szakmai ismeretek fejlesztésére elméletben és gyakorlatban is egy élethosszig tartó folyamatként tekintek.”

     Edelényi Balázs

     Kedvenceink
     Szolgáltatásaink

     Szolgáltatásaink

     Válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet
     Legnépszerűbb szolgáltatásaink

     Mi ez az ANF terápia ( ANF Therapy® ) módszer amivel dolgoztok?

     Az ANF Therapy® módszer az ANF Therapy® eszközök alkalmazását jelenti a páciensek egészségi állapotának kezelésére szolgáló ANF protokollok kialakításával, melyet 2012-ben alkotott meg Dr. Mikel H-G Hoff, az ANF Therapy® feltalálója és alapítója.

     ANF Therapy® módszer, szabadalmaztatott modellszám: U202030252, ES1259974.

     Az ANF terápia (ANF Therapy®) célja, hogy  csökkenjen majd teljesen megszűnjön a fájdalom és a duzzanat ( ha van), növekedjen a mozgástartomány, vissza térjen a mozgásszabadság és javuljon az életminőség.

     Az ANF terápia ANF Therapy®  nem invazív eszközöket alkalmaz és nem használ tűt ,vegyszert és gyógyszereket. 

      

     Az ANF Therapy® kezelés során korong alakú ANF eszközöket használnak, melyeket tapintásos vizsgálat után közvetlenül a bőrre helyez fel az ANF Therapy® módszernek megfelelően képzett szakemberünk.

     Az ANF Therapy® célja a sérülések és maximum pár hete tartó  fájdalmak esetén az ANF ez eszközök felhelyézését követően  fájdalom jelentős csökkentése akár 10 percen belül és pár hét alatt teljes eredmény elérése. 

     Több hónapja tartó  vagy vissza-visszatérő ún. krónikus fájdalmak fájdalmak esetében cél a fájdalom kiváltó okának megtalálása és megszüntetése. Ilyen esetben jelentős életminőség változás egy kezeléssorozat eredményeként lesz érzékelhető

     Pontosan mik ezek az ANF Therapy® korongok?

     Az ANF eszköz egy etilén-glikol és tereftálsav polimerizált keverékéből (PET) készült puha, többrétegű, viselhető eszköz, mely rendelkezik egy karbon/kristályos polivinil kompozit anyaggal is, melyet a későbbiekben bizonyos frekvenciákkal töltenek fel/programoznak be különböző sprektrumban.

      

     Különböző egészségügyi problémák kezelésére jelenleg 160 különböző típusú eszköz (korong) van használatban. Rendelőnkben, mozgásszervi problémák kezelésére ebből 52-re van jogosultságunk.

     A rétegeket az 3M vállalat által előállított bőrbarát ragasztó tartja össze, mely közvetlenül a bőrhöz rögzül.

     Az eszköz alapanyaga antibakteriális, vízálló, latexmentes gyógyászati ragasztószalag, melynek bőrön való viseletét az FDA engedélyezte.

      

      

      

      

     Pontosan mik ezek az ANF korongok?

     Az ANF korong egy etilén-glikol és tereftálsav polimerizált keverékéből (PET) készült puha, többrétegű, viselhető orvostechnikai eszköz, mely rendelkezik egy karbon/kristályos polivinil kompozit anyaggal is, melyet a későbbiekben bizonyos frekvenciákkal töltenek fel különböző sprektrumban.

     Különböző egészségügyi problémák kezelésére több mint 160 különböző típusú ANF korong van használatban. 

     Mozgásszervi fájdalmak és sérülések kezelésére ebből 52-re van jogosultságunk.

     A rétegeket  bőrbarát, ragasztó tartja össze, mely közvetlenül a bőrhöz rögzül.

     Az eszköz bőrrel érintkező alapanyaga antibakteriális, vízálló, latexmentes gyógyászati ragasztószalag.

     Előnyei: 

     A bőrre felhelyezést követően azonnal hat.

     Gyulladáscsökkentéstől a fájdalomcsillapításon át, a szöveti regeneráció és mikrokeringés javítására széles spektrumban alkalmazható.  

     Fémérzékenyek is viselhetik 

     72 órán keresztül folyamatosan hat.

     ANF korongok gerincre történő felhelyezés közben
     anf-logo

     Mi az az ANF Terápia és hogyan segíthet Neked?

     Az ANF Terápia (ANF Therapy®) egy innovatív terápiás módszer, amely segít a fájdalom csökkentésében, a sérülések regenerációjában, a mozgásszabadság visszaállításában és az életminőség javításában. 

     Hogyan működik?

     Gondolj rá úgy, mint egy hangszerre, ami „finomhangolja” az idegrendszert, hogy az gyorsan és hatékonyan enyhítse a fájdalmat, illetve a szöveti regenerációt és beindítsa a szervezet öngyógyító folyamatait. 

     Az ANF Terápia (ANF Therapy®) során speciális, egyedi frekvenciával ellátott korongokat helyezünk a bőrre, amelyek teljes mértékben vegyszer-, gyógyszer- és fájdalommentesen segítenek a testednek abban, hogy természetes módon regenerálja önmagát.

     Az ANF Terápia (ANF Therapy®) nemcsak a tüneteket kezeli, hanem a probléma gyökerénél hat. Rövid idő alatt látványos eredményeket érhetünk el vele, anélkül, hogy mellékhatásokkal kellene számolnunk.

     Miért válaszd az ANF Terápiát?

     • Gyors és hatékony fájdalomcsillapítás – akut probléma esetén akár 10-30 percen belül.
     • Nem invazív, 100%-ban tű-, vegyszer és gyógyszermentes, oki kezelést biztosít.
     • Segít a hosszú távú, visszatérő fájdalmak kiváltó okának megtalálásában és megszüntetésében.
     • Képes kezelni a „láthatatlan” gyulladásokat, amelyeket a képalkotó felvételen nem minden esetben lehet látni.
     • Gyorsabb szöveti regenerációt biztosít.
     • Javítja az életminőséget és segít a teljes mozgásszabadság visszaállításában.
     • A terápia eszköze az ún. ANF korongok az Európai Unióban bejegyzett, bőrbarát, antibakteriális, latexmentes orvostechnikai eszközök.

     Az ANF korongokhatóideje átlagosan 72 óra.

     Az ANF Terápia (ANF Therapy®) nem csak egy újabb kezelési módszer.

     Egy lehetőség arra, hogy visszakapd az életed és a teljes mozgásszabadságot, méghozzá fájdalom nélkül.

      

     A testre ragasztható bőrbarát ANF korongok felhelyezés közben.

     Pénzvisszafizetési garancia

     A több, mint 1.000 eredményes kezelésünk és a több, mint 200 írásos google véleményünk ellenére mi sem vagyunk tökéletesek.

     1. Megeshet, hogy nem vagyunk szimpatikusak számodra, esetleg nem találjuk meg a közös nevezőt ahhoz, hogy egy sikeres terápiát indítsunk el.

     2. Az is előfordulhat, hogy a terápiás javaslatunk az, hogy az ANF terápia alkalmazása veszélyes lenne, vagy jelen esetben nem tudunk segíteni és más szakember bevonását javasoljuk, amit esetlegesen csalódásnak élhetsz meg. Mi hiszünk benne, hogy az őszinteség kifizetődő és azért nem kezdünk bele egy veszélyes vagy potenciálisan eredménytelen terápiába, hogy ne vegyük el a pénzed.  

     Mindkét esetben a maximális korrektség jegyében az egészségyügyi területen szinte egyedülálló módon bevezettük a pénzvisszafizetési garanciát.

     Ha eljöttél az 1. alkalomra szakemberünk alaposan foglalkozott veled és mégis elégedetlen vagy, elfogadjuk.

      Ebben az esetben, ha az időpontodat követő 24 órában a [email protected] e-mail címre megírod a döntésed okát, akkor a befizetett összeg 50%-át visszautaljuk neked.

     Arra kérünk, hogy fogadd el: Ha nem voltál elégedett az állapotfelmérésünkkel és pénzvisszatérítést kérsz, a későbbiekben már nem tudunk fogadni. 

     Célunk, hogy olyan emberekkel dolgozzunk együtt, akik a szakembereink javaslatait megfogadva, az általunk képviselt módszerekkel együttműködve sikeresen vigyék véghez a terápiás folyamatot!

     Reméljük hamarosan a Te sikertörténetedet is láthatjuk a Google véleményeink vagy videós visszajelzéseink között!