Cím: 1054 Budapest, Szemere utca 19. VI. em. 1. ajtó

Sugárzásmentes 3D képalkotás a gerincedről

Forradalmi háromdimenziós gerincdiagnosztikai eszköz, amely 3D-s élő képet ad a gerincről.

3D-s képalkotás a gerincről

Szakemberként, ha egy nehezen vizsgálható problémával találkozunk, vagy csupán be szeretnénk tekinteni a test mélyébe egy pontosabb szakvélemény érdekében, gyakran javasoljuk bizonyos képalkotó eljárások elvégzését. Ha képalkotásról van szó, az embernek rögtön eszébe jut a röntgen, a CT, az MRI, esetleg az ultrahang vizsgálat. Ezek az eljárások azért hasznosak, mert a mélyen fekvő kis elváltozások is meghatározhatóak, legyen szó törésről, szakadásról, vagy egy veleszületett strukturális elváltozásról.

Előfordulnak azonban olyan problémák, amelyeknek a kiszűréséhez nem elég egy passzív helyzetben készített statikus felvétel, hanem funkcionális mérés kell, tehát olyan vizsgálat, ami mozgásban, terhelés alatt történik. Erre kiváló eszköz az IdiagM360 készülék, ami egy kifejezetten gerincspecifikus műszer.

Egyik nagy előnye, hogy több síkban, változatos testhelyzetben, és terhelés alatt is megtörténik a felvétel, ezáltal funkcionális eredményeket kapunk a gerincről, nem statikus képet. Így a lelet igazán élő felvételt mutat, hiszen nem csak a strukturális elváltozásokat szemlélteti, hanem az izomrendszer állapotába is betekintést ad.

Másik nagy előnye, hogy a bevezetőben említett képalkotó módszerekkel szemben nem jár sem sugár, sem mágnes terheléssel, így bármennyiszer elvégezhető, és kismamák is biztonsággal részt vehetnek rajta. Az eredményre nem kell várni, mert a kiértékelés a mérés után azonnal megtörténik.

A gerinc felépítése

Ha nincs sugárzás, hogyan alkot képet a gerincről?

Ahhoz hogy ez, és a továbbiak könnyen érthetőek legyenek, pár szót kell ejtenünk a gerincről. A gerincünk kettős „S” alakkal rendelkezik, ami egy nyaki és egy ágyéki homorulatból, és egy háti és keresztcsonti domborulatból áll.

Ezeknek az íveknek a mértéke ideális esetben teljesen arányos egymással. A gerinc 33 – 35 db csigolyából áll. A csigolyák egymás alatt sorba rendeződve úgynevezett szegmenteket alkotnak (1 szegmentum = 2 db csigolya). A szegmentek tartalmaznak egy kilépő ideggyököt, és egy porckorongot, ami nem egy igazi ízület, mert nem rendelkezik ízületi tokkal.

A csigolyák igazi ízületét az úgynevezett kisízületek adják, valójában ezek végzik a gerinc mozgásait, a porckorongok csak segítik azokat. A csigolyák a hasunk irányába rendelkeznek egy csigolya testtel (ezek között van a porckorong), a hátunk irányába pedig egy tövisnyúlvánnyal. Ezeket a kis „tüskéket” bárki kitapinthatja a saját hátán. Ezt teszi a készülék is.

A készülék a gerincen való végig görgetés során ezeket a kiálló tövisnyúlványokat érzékeli. Beméri a helyzetüket, és kiszámolja az egymáshoz viszonyított elhelyezkedésüket. 

Azt vizsgálja, hogy a nyúlványok között megfelelő-e a távolság, vagy esetleg van-e olyan szegmens, ami túl nyitott, vagy éppen túl zárt. Az eszköz tehát valójában a kisízületek mozgékonyságát vizsgálja azt is beleértve, hogy a porckorongok állapotára is következtethetünk.

A készülék az első háti csigolyától a keresztcsont 3. szegmentumáig képes a mérésre 1 fok pontossággal, miközben a felmérést végző szakember lassan végigvezeti az eszközt. Ez alatt a jeleket továbbítja egy számítógépre, ahol a szoftver értékeli az eredményeket, és az életkor, a nem, a testsúly és a testmagasság figyelembe vételével az átlag populációhoz viszonyítva adja ki a mért adatokat.

A háromdimenzió úgy keletkezik, hogy az egyenes, általános testtartás adatait összeveti egy bizonyos mozgás végpontjában rögzített méréssel (előrehajlás, hátrahajlás, súly tartása.), így máris kirajzolódik, hogy a kisízületi mozgások hogyan változnak a két végpont között. A különbségeket fokban jeleníti meg, így a szakember tudni fogja, ha az élettanitól eltérő mozgások látszanak.

Hogyan történik a 3D gerinc állapotfelmérés?

A felmérést megelőzően minden vendégnek ki kell töltenie egy vendégfelvételi lapot, amelyen a méréshez szükséges egészségügyi, illetve személyes adatai szerepelnek. Ezt követően a szakember kikérdezi állapotáról, életmódbeli szokásairól, esetleges panaszairól egy könnyed beszélgetés keretén belül.

Ezt követi a felmérés, amihez a felsőtestet szabaddá kell tenni. A készüléket a szakember a nyak alsó részétől egészen a keresztcsontig lassan végighúzza a gerincen legelőször egy kényelmes, hétköznapi állásban. Az ezt követő mérések az aktuális állapot függvénye, illetve annak, hogy mire szeretnénk fényt deríteni.

Mérhetünk előre hajlásban, hátrahajlásban, oldalra döntésben, ülő helyzetben, és ülve végzett előrehajlásban is. Ezek mellett az úgynevezett Matthias-tesztet is elvégezzük, ami a törzsimzat ( core- izmok) állapotáról ad képet. Ehhez egy kézi sújt kell előre tartani nyújtott könyökkel, miközben végig húzzuk az eszközt. (A súly nehézsége a testsúly és magasság függvénye.)

Maga a mérés nagyjából 5 percet vesz igénybe, utána viszont a fennmaradó időt teljes mértékben a kiértékelésnek szánjuk. Nem csak elmondjuk a mért eredményt, hanem vizuálisan bemutatjuk az értékeket egy számítógépes prezentáción keresztül, illetve életnagyságú 3D-s anatómiai vázrendszeri modellünkön.

A kedves vendég minden feltett kérdésére válaszolunk, és készséggel segítünk megoldást találni a problémájára. Tanácsadás keretén belül a mérés eredménye alapján ergonómiai, életmódbeli tippeket, vagy kezelési javaslatot biztosítunk.

Mikor javasolt a 3D gerinc állapotfelmérés?

 • Ismeretlen eredetű gerincfájdalom esetén.
 • Krónikus hát-, vagy derékfájdalom esetén.
 • Fennálló, igazolt gerinc problémák esetén.
 • Gerincből induló sugárzó fájdalmak esetén.
 • Ha szeretnél egy komplex képet kapni gerinced strukturális állapotáról.
 • Ha szeretnél megbizonyosodni gerinced funkciójának állapotáról.
 • Ha betekintést szeretnél nyerni, hogy életmódodból adódóan, vagy korábbi sérülést követően van-e olyan probléma a felszín alatt, ami fájdalomként nem jelenik meg.
 • Ha a gerincpanaszod mellett esetleg van egyéb probléma is (például váll, térd stb.), azokra is biztosítunk megoldást későbbi vizsgálatok keretén belül.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Edelényi Balázs

szakmai vezető

“A szakmai ismeretek fejlesztésére elméletben és gyakorlatban is egy élethosszig tartó folyamatként tekintek.”

Edelényi Balázs

Kedvenceink
Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet
Legnépszerűbb szolgáltatásaink

Mi ez az ANF terápia ( ANF Therapy® ) módszer amivel dolgoztok?

Az ANF Therapy® módszer az ANF Therapy® eszközök alkalmazását jelenti a páciensek egészségi állapotának kezelésére szolgáló ANF protokollok kialakításával, melyet 2012-ben alkotott meg Dr. Mikel H-G Hoff, az ANF Therapy® feltalálója és alapítója.

ANF Therapy® módszer, szabadalmaztatott modellszám: U202030252, ES1259974.

Az ANF terápia (ANF Therapy®) célja, hogy  csökkenjen majd teljesen megszűnjön a fájdalom és a duzzanat ( ha van), növekedjen a mozgástartomány, vissza térjen a mozgásszabadság és javuljon az életminőség.

Az ANF terápia ANF Therapy®  nem invazív eszközöket alkalmaz és nem használ tűt ,vegyszert és gyógyszereket. 

 

Az ANF Therapy® kezelés során korong alakú ANF eszközöket használnak, melyeket tapintásos vizsgálat után közvetlenül a bőrre helyez fel az ANF Therapy® módszernek megfelelően képzett szakemberünk.

Az ANF Therapy® célja a sérülések és maximum pár hete tartó  fájdalmak esetén az ANF ez eszközök felhelyézését követően  fájdalom jelentős csökkentése akár 10 percen belül és pár hét alatt teljes eredmény elérése. 

Több hónapja tartó  vagy vissza-visszatérő ún. krónikus fájdalmak fájdalmak esetében cél a fájdalom kiváltó okának megtalálása és megszüntetése. Ilyen esetben jelentős életminőség változás egy kezeléssorozat eredményeként lesz érzékelhető

Pontosan mik ezek az ANF Therapy® korongok?

Az ANF eszköz egy etilén-glikol és tereftálsav polimerizált keverékéből (PET) készült puha, többrétegű, viselhető eszköz, mely rendelkezik egy karbon/kristályos polivinil kompozit anyaggal is, melyet a későbbiekben bizonyos frekvenciákkal töltenek fel/programoznak be különböző sprektrumban.

 

Különböző egészségügyi problémák kezelésére jelenleg 160 különböző típusú eszköz (korong) van használatban. Rendelőnkben, mozgásszervi problémák kezelésére ebből 52-re van jogosultságunk.

A rétegeket az 3M vállalat által előállított bőrbarát ragasztó tartja össze, mely közvetlenül a bőrhöz rögzül.

Az eszköz alapanyaga antibakteriális, vízálló, latexmentes gyógyászati ragasztószalag, melynek bőrön való viseletét az FDA engedélyezte.

 

 

 

 

Pontosan mik ezek az ANF korongok?

Az ANF korong egy etilén-glikol és tereftálsav polimerizált keverékéből (PET) készült puha, többrétegű, viselhető orvostechnikai eszköz, mely rendelkezik egy karbon/kristályos polivinil kompozit anyaggal is, melyet a későbbiekben bizonyos frekvenciákkal töltenek fel különböző sprektrumban.

Különböző egészségügyi problémák kezelésére több mint 160 különböző típusú ANF korong van használatban. 

Mozgásszervi fájdalmak és sérülések kezelésére ebből 52-re van jogosultságunk.

A rétegeket  bőrbarát, ragasztó tartja össze, mely közvetlenül a bőrhöz rögzül.

Az eszköz bőrrel érintkező alapanyaga antibakteriális, vízálló, latexmentes gyógyászati ragasztószalag.

Előnyei: 

A bőrre felhelyezést követően azonnal hat.

Gyulladáscsökkentéstől a fájdalomcsillapításon át, a szöveti regeneráció és mikrokeringés javítására széles spektrumban alkalmazható.  

Fémérzékenyek is viselhetik 

72 órán keresztül folyamatosan hat.

ANF korongok gerincre történő felhelyezés közben
anf-logo

Mi az az ANF Terápia és hogyan segíthet Neked?

Az ANF Terápia (ANF Therapy®) egy innovatív terápiás módszer, amely segít a fájdalom csökkentésében, a sérülések regenerációjában, a mozgásszabadság visszaállításában és az életminőség javításában. 

Hogyan működik?

Gondolj rá úgy, mint egy hangszerre, ami „finomhangolja” az idegrendszert, hogy az gyorsan és hatékonyan enyhítse a fájdalmat, illetve a szöveti regenerációt és beindítsa a szervezet öngyógyító folyamatait. 

Az ANF Terápia (ANF Therapy®) során speciális, egyedi frekvenciával ellátott korongokat helyezünk a bőrre, amelyek teljes mértékben vegyszer-, gyógyszer- és fájdalommentesen segítenek a testednek abban, hogy természetes módon regenerálja önmagát.

Az ANF Terápia (ANF Therapy®) nemcsak a tüneteket kezeli, hanem a probléma gyökerénél hat. Rövid idő alatt látványos eredményeket érhetünk el vele, anélkül, hogy mellékhatásokkal kellene számolnunk.

Miért válaszd az ANF Terápiát?

 • Gyors és hatékony fájdalomcsillapítás – akut probléma esetén akár 10-30 percen belül.
 • Nem invazív, 100%-ban tű-, vegyszer és gyógyszermentes, oki kezelést biztosít.
 • Segít a hosszú távú, visszatérő fájdalmak kiváltó okának megtalálásában és megszüntetésében.
 • Képes kezelni a „láthatatlan” gyulladásokat, amelyeket a képalkotó felvételen nem minden esetben lehet látni.
 • Gyorsabb szöveti regenerációt biztosít.
 • Javítja az életminőséget és segít a teljes mozgásszabadság visszaállításában.
 • A terápia eszköze az ún. ANF korongok az Európai Unióban bejegyzett, bőrbarát, antibakteriális, latexmentes orvostechnikai eszközök.

Az ANF korongokhatóideje átlagosan 72 óra.

Az ANF Terápia (ANF Therapy®) nem csak egy újabb kezelési módszer.

Egy lehetőség arra, hogy visszakapd az életed és a teljes mozgásszabadságot, méghozzá fájdalom nélkül.

 

A testre ragasztható bőrbarát ANF korongok felhelyezés közben.

Pénzvisszafizetési garancia

A több, mint 1.000 eredményes kezelésünk és a több, mint 200 írásos google véleményünk ellenére mi sem vagyunk tökéletesek.

1. Megeshet, hogy nem vagyunk szimpatikusak számodra, esetleg nem találjuk meg a közös nevezőt ahhoz, hogy egy sikeres terápiát indítsunk el.

2. Az is előfordulhat, hogy a terápiás javaslatunk az, hogy az ANF terápia alkalmazása veszélyes lenne, vagy jelen esetben nem tudunk segíteni és más szakember bevonását javasoljuk, amit esetlegesen csalódásnak élhetsz meg. Mi hiszünk benne, hogy az őszinteség kifizetődő és azért nem kezdünk bele egy veszélyes vagy potenciálisan eredménytelen terápiába, hogy ne vegyük el a pénzed.  

Mindkét esetben a maximális korrektség jegyében az egészségyügyi területen szinte egyedülálló módon bevezettük a pénzvisszafizetési garanciát.

Ha eljöttél az 1. alkalomra szakemberünk alaposan foglalkozott veled és mégis elégedetlen vagy, elfogadjuk.

 Ebben az esetben, ha az időpontodat követő 24 órában a [email protected] e-mail címre megírod a döntésed okát, akkor a befizetett összeg 50%-át visszautaljuk neked.

Arra kérünk, hogy fogadd el: Ha nem voltál elégedett az állapotfelmérésünkkel és pénzvisszatérítést kérsz, a későbbiekben már nem tudunk fogadni. 

Célunk, hogy olyan emberekkel dolgozzunk együtt, akik a szakembereink javaslatait megfogadva, az általunk képviselt módszerekkel együttműködve sikeresen vigyék véghez a terápiás folyamatot!

Reméljük hamarosan a Te sikertörténetedet is láthatjuk a Google véleményeink vagy videós visszajelzéseink között!