Főoldal

Munkahelyi egészségfejlesztés

 

Napjainkban egy cég sikerének talán legfontosabb biztosítéka, a megfelelő humánerőforrás kiválasztása és megtartása.

A megfelelő szakember elengedhetetlen tulajdonságai az adott munkakör betöltéséhez szükséges képességek és készségek mellett a megszerzett tudás, lelkesedés, cég iránti hűség, valamint az a munkájába fektetett maximális energia, amely csakis kiváló egészséggel valósulhat meg.

 

 

Jelenlegi helyzet

Az Európai Munka- és Egészségbiztonsági Hivatal 2000-ben tett jelentése szerint évente 146 millió munkanap veszik el a betegségek, munkabalesetek okozta hiányzás miatt.

A 146 millió munkanap közel 15.000 egészséges ember pályakezdéstől nyugállományig terjedő teljes munkaideje! Az egy évre jutó munkanapkiesések következménye tehát olyan nagyságrendű értékteremtést akadályoz meg, mint egy ugyanennyi főt foglalkoztató hazai országos áruházlánc 50 éves, teljes története!

Az egészségnek és a biztonságnak tehát, nem nehéz feltárni a gazdasági értékeit!


A megoldás közös érdekünk - közös felelősségünk!


Az egészséges munkavállalóknál ritkábban lépnek fel egészségügyi panaszok, vagy egészségkárosodásra utaló tünetek. Az egészségtudatos gondolkodás és életmód nemcsak a dolgozókra hat pozitívan, hanem kollégáikra, családjaikra és barátaikra is! Mindez a következő eredményt nyújtja a munkaadó számára:

 

Fejlődő produktivitás:

Az egészséges munkavállaló jobban terhelhető, jobban teljesít, mindez kedvezően hat a vállalat termelékenységére, eredményességére, versenyképességére.


Egészségügyi kiadások redukálása:

Az egészséges munkavállaló kevesebbet hiányzik, így a táppénzes napok száma csökken, ezáltal eredményesebben működhet a vállalat, hiszen a betegségekre fordított egészségügyi kiadások, kártérítések csökkenése növelik a vállalkozások nyereségességét.


Korporatív imázs fejlődése:

A munkaerőpiacon vonzó munkahelyet, kedvezőbb külső megítélést jelent egy olyan munkahely, aki foglalkozik munkavállalóik egészségével. A meglévő munkavállalók számára nő a lojalitás, motiváltság, elkötelezettség. A toborzási és képzési költségek drasztikus csökkenése kimutatható, csökken a fluktuáció, könnyebb lesz megtartani a tapasztalt munkaerőt.


A Munkahelyi egészségfejlesztési programokba való invesztálás egy modern, értékálló juttatási/jutalom rendszert jelent a munkavállalók számára!

 

 

A Munkahelyi Egészségfejlesztés Európai Hálózata - amelynek tagja 31 európai ország, köztük hazánk is - kiszámolta, hogy minden egyes munkahelyi egészségfejlesztésbe fektetett euró további négy euró nyereséget hoz a vállalatoknak!

A munkahelyi egészségfejlesztési programok tehát kimutatható –vállalati, egészségügyi és a foglalkoztathatóság révén társadalmi - nyereséget hoznak a vállalatok számára.


 

 

A Personal Best a segítség!

A Personal Best az ország vezető munkahelyi egészségfejlesztő cége. Már több mint 16 éve vagyunk partnerei vállalatoknak abban, hogy egészséges munkahelyekké váljanak.

 

A Personal Best megoldásai:

Sikerünk abban rejlik, hogy tudásunkat, szemléletünket is átadjuk ügyfeleink számára. Munkavégzésünk tervezett folyamaton, az egészségfejlesztési stratégia és terv kidolgozásán alapul.

Egyedülálló profil megteremtésével az egészségfejlesztés valamennyi témáját felölelve, komplex és széles skálájú szolgáltatásokkal, programokkal, egyedi koncepcióalkotási lehetőséggel, a témához kapcsolódó vállalati szolgáltatásokkal állunk partnereink rendelkezésére a tervezéstől a kivitelezésig.

Ismerje meg üzletágunk megoldásait!
Ismerje meg üzletágunk aktuális sikertermékeit!
Lépjen velünk kapcsolatba, ismerjük meg egymást egy ingyenes bemutató alkalmával!
Ízelítő referenciáink...